Učíte svého psíka, aby nepřišel, když zavolal?

Moje matka a já jsme šli se psy, když nás oslovili dva psi mimo vodítko, kteří se uvolnili.

To bylo ve venkovském Wisconsinu, kde je docela běžné vidět psy mimo vodítko.

Tito dva byli tak šťastní! Závody, usmívající se, točící ocasy, sprinting a šipnutí, jak to dělají nadšeni psi.

Užívali si své zdarma pro všechny!

Pak jejich majitel přišel putovat po příjezdové cestě a křičel na ně, aby se vrátili. Dokonce jsme se otočili a šli k němu, aby nás psi následovali.

Nebyl šťastný. Popadl jejich límce a pochodoval je k pero.

Když jsme šli dál, slyšel jsem, jak psi několikrát křičí.

Byl to zoufalý zvuk a dal mi to špatný pocit.

Samozřejmě nemám ponětí, jestli ten muž vlastně se psy zabýval zhruba. Psi pravděpodobně křičeli za to, že nechtěli být v peru.

Přesto mě ten zážitek přiměl přemýšlet o výuce psů, aby přišli, když zavolali a kolik z nás dělá spoustu hloupých chyb.

Chyby, které lidé dělají při volání svých psů

1. Přicházející, když se nazývá, měl být pro psa vždy potěšující, ne nepříjemný. (Nezavoláte svému psímu před tím, než ho svizíte nebo před oříznutím nehtů, že?)

2. Měli bychom zavolat našim psům pouze tehdy, když jsme 99 procent jisti, že budou poslouchat. Jinak je učíme, že přicházejí, když je volán, je volitelný. (Pokud víte, že váš pes nepřijde, jděte ho dostat.)

3. Měli bychom zavolat pouze naše psy jednou, ne dva, tři, čtyřikrát nebo pětkrát. Jinak je učíme, aby čekali na pátý nebo šestý příkaz.

4. Musíme si pamatovat, abychom odměnili naše psy, když nás poslouchají v nákupu, abychom posílili dobré chování a zvýšili možnost, kterou přijdou, když se příště nazývají.

5. Nikdy bychom neměli, nikdy, potrestat naše psy za utékání. Jak těžké, jak to někdy není frustrováno, musíme se jen zhluboka nadechnout a vyhnout se jim v budoucnu znovu utéct.

Co nedělat při volání svého psa

Zde je několik příkladů, kdy nezavolat vašemu psa:

Zavolá vašemu psímu, než ho někam dám, nechce jít. V některých případech volám svého psího, než ho na noc vložím do naší další ložnice. Nechce tam jít; Chce s námi být v naší ložnici. Místo toho, abych mu zavolal, měl bych ho prostě dostat a jemně ho vést do náhradní ložnice na léčbu.

Volejte svého psího předtím, než je „odměňuje“ něčím, co se mu nelíbí. Znám někoho, kdo volá své psy, než je vyzvedne, což tito psi nelíbí. Psi k němu stejně chodí, protože jsou tak dobří psi, ale jejich řeč těla říká, že se jim nelíbí, co se děje. Někdy utíkají a předstírají, že ho neslyší.

Volejte svého psího před ukončením zábavy, jako před opuštěním psího parku nebo před tím, než se vydáte dovnitř ze dvora. Místo toho, abyste zavolali svému psovi, prostě ho jděte. Nebo se ujistěte, že ho odměňujte vysoce ceněnou léčbou nebo hračkou.

Ale neměl by vás váš pes vždy poslouchat, bez ohledu na to?

V ideálním případě ano.

Proto „Pojď!“ Měl by být použit pouze tehdy, když víte, že váš psí poslouchá.

Cvičte v kontrolovaných oblastech, jako je v domě, v oplocené oblasti nebo zatímco váš ps je na dlouhém vedení. With time and success, you ought to slowly increase the challenge.

Jsem si jistý, že mnoho z vás může procvičit „přijít“ úspěšně s vaším psího vodítka a dokonce s rozptýlením, když skončím s esem. 2018 update: Ace has passed away.

Nejlepší způsob, jak posílit stažení, je nastavení psího úspěchu. Udělejte z toho zábavnou hru, takže o vás je mnohem lepší než čichání toho stromu nebo pronásledování toho jiného psa.

Then, if an emergency does happen and you should take a chance by calling your canine to keep him safe, hopefully he will obey because coming when called has been reinforced so numerous times.

Coming to you best away should always be fun and positive for your dog.

With my dog, I try to make a game out of it, giving him all sorts of praise and playing tug or letting him chase me.

And just so I’m clear, I’m also lucky to have a canine that naturally wants to stick close, and I’m thankful for that. Some dogs are much, much much more challenging than Ace and possibly shouldn’t even be off leash.

Don’t forget food rewards

Finally, don’t underestimate the value of real meatballs, pieces of hot dogs, pieces of chicken, etc.

Some people say their dogs aren’t very food motivated, but many people don’t work on training with real hamburger in their pockets.

If you give your canine a real meatball every single time he comes when called, don’t you think he’ll have a pretty gOOD vzpomíná?

To není vtip. To je jeden z mých nejlepších tipů na trénink.

Nyní, když si vzpomenete na muže na začátku tohoto příspěvku … jeho psi byli tak potěšeni, že byli svobodní. Není divu, že nechtěli přijít, když zavolali. Jednoduše je vrátil k pero.

Pokud z tohoto příspěvku odeberete cokoli, je to toto:

Přicházet k tobě by měl být pro svůj psů vždy mnohem potěšitelnější než ne.

Teď od vás chci slyšet.

Jaké jsou vaše nejvyšší návrhy, jak přimět psí, když je volán?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post