Praxe je perfektní: Co byste měli identifikovat jako praktikující groomer

od Khris Berry
1. prosince 2018
Měl jsem klienta, jak mi jednou řekl: „Jen mi dejte účes, který chci, není to jako byste dělali operaci mozku.“ To nezměnilo skutečnost, že její pes byl ten den oholen s nabídkou, že pro ni zabalil Pelt.

Pokud jste to četli o groomeru, pravděpodobně jste právě převalili oči, přikývli dohodu nebo vysoce – dostali osobu, která sedí vedle vás, protože jste tento týden měli stejný zážitek. Když jsem interagoval se svým zákazníkem, nebyl jsem hrubý ani neprofesionální. Vrátil jsem se zpět na rychlou odpověď, trpělivě jsem vysvětlil, jak se vyskytuje rohože, diskutoval o přijatelném plánu údržby potřeb jejího psího kabátu, zajistil formulář matného uvolnění a její pes ten den odešel s tím, co rád nazývám „Matted Makeover“, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je, což je Kód pro odstranění Pelt s čepelí #10 od nosu k ocasu.

Její domácí mazlíček opustil salon s novým startem, čistou pokožkou a na chvíli byl pohodlný. Moje práce byla úplná. Pomohl jsem zvířeti v nouzi, a přestože nebyl úplně spokojený, můj zákazník obdržel, co ode mě potřeboval, a byl jsem si jistý, že se vrátí.

Poté se se mnou její ostnatá slova přilepila; Vím, že jako stylisté pro domácí mazlíčky nekonáme chirurgii mozku. Její urážka měla ponižovat nejen moje osobní sada dovedností, ale celé mé profese v jednom swoopu. Chtěl jsem, aby znala hloubku znalostí a zkušeností, že pracující domácí mazlíčky nabízejí svým klientům. Chtěl jsem, aby věděla, že kupuje nejen mé znalosti o tom, jak bezpečně upravovat svého domácího mazlíčka, ale také můj hluboký soucit a trpělivost. Její prohlášení snížilo mé služby v jedné větě. Jak jsme se k tomuto bodu dostali?

Pracovní domácí zvířata musí mít rozsáhlou škálu dovedností: základní zastřihovací a nůžkový bezpečnost, obecná znalost zdraví zvířat a první pomoc, vysoká úroveň znalostí o chování zvířat, jakož i bezpečné zacházení a omezení technik, téměř nekonečné zapamatování plemene Vzory a nuance, údržba nástroje a zařízení, správa času a schopnosti zákaznických služeb, abychom jmenovali alespoň některé.
Reklamy

Většina groomerů pravidelně skočí Leonbergers a usnadňuje to. Co Groomer nebojácně nedíval do čelistí praskajícího Shih Tzu a žil, aby vyprávěl příběh, a také vytvořil roztomilý kulatý obličej v tomto procesu? Jako pracující domácí mazlíčky chápeme rozsah našich znalostí a hloubku nabídek, které poskytujeme majitelům domácích zvířat. Přesto znovu a znovu, když se shromažďujeme ve skupinách nebo na sociálních médiích, vyprávíme situace, kdy naši klienti snižují naše služby (nebo my osobně, pro jejich provádění).

Při rozhovoru s novými zaměstnanci jsme upravili naše počáteční rozhovory tak, aby zahrnovaly fráze jako „nehrajeme se štěňaty“, „Je to fyzicky náročné (špinavé, vyčerpávající, vypouštěcí, vložte zde své slovo)“. Zjistili jsme, že je nutné zahrnout tyto vyloučení odpovědnosti, protože existuje mylná představa o tom, co se v našich salonech děje každý den realisticky. Jak změníme tyto mylné představy?

V odpovědi na tyto otázky, kterým čelí pracující domácí mazlíčky, změníme dialog o tom, co děláme a jak to děláme. Co kdybychom byli chirurgové mozku? Raději byste viděli lékaře, který „praktikoval“ lék, nebo toho, kdo se chlubil, že před deseti lety skončil trénink a věděl všechno, co by kdy mohl vědět?

Setkávám se s mnoha domácími domácími mazlíčky a často jsou konverzace orámovány kolem jejich odborných znalostí, zkušeností a úrovně dovedností. Slyším úvody jako: Jsem certifikovaný teriérový groomer; Pečuji 52 let; Vystudoval jsem školu péče před 10 lety. To vše jsou úžasné úspěchy a každý z nich tleskám. Ale co kdybychom se jednoduše stali „praktikováním žeorů“? Co kdyby byl úvod: Byl jsem praktikujícím groomerem po dobu 32 let; Jsem praktikující groomer, který se specializuje na teriéry; Jsem praktikující groomer s důrazem na starší nebo speciální potřeby? Stejně jako zdravotničtí pracovníci ponechávají prostor pro inovace, úroveň zkušeností, speciality a naznačuje povolání – věnujeme se neustálému zlepšování našich dovedností.

Tím, že se identifikujete jako „praktikující“ profesionála, můžete svým klientům naznačit, že naše vzdělání není nikdy dokončeno. Kdo z nás netrpělivě čeká na příchod ještě vzácnějších plemen, aby se stal hlavním proudem, abychom mohli uhasit naši žízeň po vzrušujících nových studiích plemene? Stát se „cvičením“ groomerem také informuje vašemu klientovi, že jste zodpovědní za to, že zůstanete krok s novými praktikami a inovacemi v tomto odvětví v jejich zastoupení. „Cvičení“ groomeru má perfektní platformu pro představení nových produktů, technik a dokonce i stylů svým klientům. Podle definice dáváte svým klientům vědět, že se budete i nadále zlepšovat a učit se pro prospěch jejich mazlíčků.

Cvičení dělá mistra. Jako závěrečná poznámka, když se rozhodnete nazvat „praktikujícím“ groomerem, nesnižujete své zkušenosti nebo úroveň dovedností, místo toho si můžete být jisti, že je jistota THnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post