Duben je Národní měsíc povědomí o první pomoci

AddThis Sdílení Tlačítka na FacebookFacebookFaceBookshare na Twittertwittertwittershare na PinterestPinterestPinterestshare to Moreaddthismore3

Každý mazlíček může mít neočekávané zranění nebo nehodu. Protože v nouzové situaci může být obtížnější myslet jasně, je důležité být připraven a vědět, co dělat v případě zranění nebo nehody. Udělejte si čas na přípravu a zvažte následující kroky:

Nouzové kontaktní informace: Nechte číslo svého veterináře zveřejnit na místě snadno nalezení místa. Vzhledem k tomu, že k nouzi může dojít kdykoli během dne nebo noci, měli byste mít také dostupné telefonní číslo a umístění nejbližšího nouzového veterináře. V případě, že máte podezření, že váš domácí mazlíček požívá něco toxického, můžete se dostat k domácí pomoci je k dispozici kolem hodin na čísle 1-800-213-6680.

Sada první pomoci: Kupte si nebo sestavte soupravu první pomoci pro vašeho domácího mazlíčka. Michael Dym, VMD, doporučuje základní sadu první pomoci zahrnovat následující položky:

Pro zranění, obvazové materiály včetně podložek gázových polštářů, eso obvazů, pásky jednoho palce, bavlny a masti první pomoci, jako je Neosporin

Peroxid vodíku a/nebo IPECAC k vyvolání zvracení v případě náhodného požití toxinu nebo jedu. Travive trakt mohou uklidnit tablety na uhlí a kluzký jilm. (Nevyvolávejte zvracení bez konzultace s veterinářem nebo jedovatým kontrolou; v některých případech může zvracení způsobit větší škodu na vašem domácím mazlíčku.)

Orální benadryl pro použití v případě alergických reakcí.

Pro použití pouze u psů je pufrovaný aspirin protizánětlivý a snižuje bolest a horečku.

Naučte se základní první pomoc: Udržujte základní příručku pro první pomoc speciálně pro domácí mazlíčky spolu se soupravou pro první pomoc. Zaregistrujte se do kurzu PET CPR nebo první pomoc ve vaší oblasti.

Domov-odolnost vůči domácímu mazlíčku: Jak se říká, unce prevence je lepší než libra léčby. Naučte se, které předměty domácnosti jsou pro domácí mazlíčky toxické a umístí je mimo dosah zvědavých mazlíčků. Mezi běžné toxiny v domácnosti patří hlodavci jedy, čisticí roztoky, určité rostliny pro domácnost, antimrcí a čokoláda. Pokud váš mazlíček rád žvýká, ujistěte se, že elektrické šňůry jsou pokryty nebo bezpečně uloženy mimo dosah vašeho domácího mazlíčka.

Vědět, že jste připraveni, vám může pomoci zůstat v klidu, pokud váš mazlíček čelí nouzové situaci. Vaše rychlá a klidná akce může pomoci zachránit život vašeho domácího mazlíčka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post