CAT DNA testuje vše, co je třeba vědět o testování DNA pro kočky

, jsme díky vědeckému pokroku stále zvědaví na náš předch, naší DNA. Proto se Ancestrydna a 23andMe stali tak populárními. Pro majitele koček tato zvědavost přesahuje naše kočky k našim chlupatým společníkům a pokoušejí se pro test DNA Cat: odkud pochází moje velká oranžová kočka?

Četné organizace nabízí cenově dostupné testování DNA pro kočkovité, které lze použít k identifikaci zděděných rysů a dalších zdravotních stavů u koček. To umožňuje lepší výběr rodičů a rychlejší diagnostiku a léčbu.

Přestože jsou testy DNA CAT na trhu relativně nové, více než psí test DNA, existuje řada produktů, které by mohly být schopny poskytnout určitý vhled do genetické historie našich kočičích přátel.

Laboratoř Neogen’s Geneseek Operations je největší laboratoř pro genetické testování zvířat na světě.

Nejlepší test DNA pro kočky

Pokračujte ve čtení a dozvíte se více o nejlepším testování DNA CAT, o tom, jak fungují a co vám o vaší kočce mohou říct.

Existuje jen velmi málo společností, které nabízejí domácí testování DNA založené na kočičích. Basepaws je nejoblíbenější. Umožňuje vám vybrat mezi dvěma testovacími možnostmi: test plemene a zdraví DNA nebo testem sekvenování celého genomu.

Orivet je možnost zaměřená na zdraví. Optimální výběr panelem moudrosti je možnost zaměřená na chovatel.

Toto jsou tři nejlepší testy DNA pro kočky.

Testy na počet spermií: Do základního testu panelu CFA byl přidán aktualizovaný panel rodičovství a je zpracován pro každý vzorek, který dorazí do naší laboratoře. Nový panel bude analyzovat 150 značek, aby vytvořil jedinečný „otisk prstu pro vaši kočku“.

Pro potvrzení vztahu rodokmenu mezi královnou, otcem a potomky je možné porovnat markery mezi rodiči a potomky. Online objednávání vám umožní objednat si tabulky rodičovství.

Spinální svalová atrofie: Spinální svalová atrofie: nyní k dispozici. Vzhledem k povaze a závažnosti genetické mutace je tento test oddělen od základního testu panelu CFA.

Rodiče koček mají příležitost nechat si testovat DNA své kočky za cenu, kterou si mohou dovolit.

Po předložení vzorků DNA k testování vám budou e -mailem výsledky. Výsledky jsou obvykle k dispozici do 30 dnů po odeslání vzorku. Majitel bude mít přístup k výsledkům testu vaší kočky.

Objednat test DNA

Online objednávání testů DNA je možné. Můžete vyplnit informační formulář pro DNA vaší kočky a poté jej vytisknout a připojit svou platbu.

Sběr DNA

Je velmi snadné shromažďovat DNA pro testování. Všechna podání koček se snadno získá s bukálním (lícního swabu). Můžete testovat kočky v jakémkoli věku. Chcete -li sbírat sliny, otevřete kočičí oči a jemně otřete vnitřek tváří bavlněným tamponem.

Trubky EDTA (Purple-Top) mohou také přijímat vzorky krve od veterináře. Pro testování budete potřebovat alespoň 1 ml krve.

Basepaws

Test DNA BASEPAWS CAT porovnává sekvenci DNA vaší kočky se sekvencemi od jiných koček Basepaws a kočky ve větší vědecké komunitě. Toto testování odhalí informace o plemeni vaší kočky, spojení s jinými plemeny, zdravotní značky a o tom, jak jsou geneticky podobné pro divoké kočky.

Basepaws byla založena Anna Skay v roce 2018. V roce 2019 byla společnost uvedena v Shark Tank ABC, kde Skay přijal nabídku k investování. Společnost zaznamenala v posledních několika letech neuvěřitelný růst.

BasePaws je v současné době zapojen do mnoha výzkumných studií, které podporují zdraví kočičí, wellness a jejich genetické testování, vysoce hodnoceny Amazon.

Basepaws nabízí dvě možnosti pro testování DNA CAT: test Breed + Health DNA (149 $) nebo celý test sekvenování genomu (599 $).

Jaký je v tom rozdíl? Celý test sekvenování genomu, jak název napovídá, vám dává přístup k celé genetické informace vaší kočky. Basepaws tvrdí, že tento test může poskytnout až o 10 000 více dat než jiné testy DNA.

Celý test sekvenování genomu nabízí neomezené aktualizace, protože Basepaws ve své zprávě přidává značky zdraví a vlastností. Toto je možnost, která není k dispozici s testem Breed + Health.

Basepaws nedávno spustil třetí produkt: Test CAT Dental Health Test (79). I když je to jiné než tradiční testy DNA CAT. Tento test zkoumá profil ústního mikrobiomu, aby zjistil, zda má vaše kočka nějaké velké zubní problémy.

Nejoblíbenějším testem DNA CAT na trhu jsou Basepaws. Celý test sekvenování genomu je však velmi drahý, takže možná budete chtít zvážit test Breed + Health.

Orivet

Test DNA Orivet CAT není tak zaměřen na zdraví jako test Basepaws. Test neposkytuje informace o plemeni vaší kočky. Je to pouze pro domácí kočky a domácí kočky na dlouhou dobu.

Test Orivet Cat DNA Screen & Life Plan (84,45) kontroluje vaši kočku na genetické podmínky a fyzické vlastnosti. Test identifikuje krevní typ vaší kočky. Orviet vám poskytne posouzení zdravotního rizika na základě genetiky vaší kočky, věku, pohlaví, váhy a dalších faktorů. Informacelze použít k vytvoření wellness programu pro vaši kočku.

Orivet, genetická testovací agentura, nabízí veterinární lékaře, chovatele a majitele domácích zvířat celou řadu genetických služeb. Jeho posláním je propagovat zdraví a pohodu domácích zvířat (koček nebo psů) s péčí specifickou pro plemeno.

Orivet také nabízí Screen a plán života CAT DNA. Tyto produkty jsou konkrétnější a lze je použít k prověřování DNA vaší kočky. Na jednotlivá plemena koček, nemocí nebo identifikaci rodičovství.

Test Orivet může být levnější než Basepaws, ale neposkytne informace o historii chovu vaší kočky.

Panel moudrosti: Optimální výběr

Optimální výběr panelem moudrosti je podobný test jako Orivet. Je to hlavně pro trh chovatelům. Optimální selekční test kočičí kočičí DNA (999,99) je k dispozici pro kočky rodokmen i smíšené plemeny. Obrazuje se pro genetická onemocnění a fyzické rysy, jako je barva a typ kabátu.

Test vyhodnocuje genetickou rozmanitost testované kočky a také poskytuje informace o krevním typu kočky. Optimální test výběru není schopen poskytnout informace o plemeni nebo pozadí kočky, stejně jako test Orivet.

Optimální výběr specifické pro chovatel specifické pro chovatel Wisdom nabízí řadu testů DNA pro psy. Panel moudrosti nabízí testování DNA pro kočky, ale nenabízí je. Optimální výběr však poskytuje testování zaměřené na chovatele.

Přestože byl pro chovatele vytvořen optimální test na výběr kočičích, stále může poskytovat cenné zdravotní informace a zajímavé údaje o fyzických vlastnostech a krevním typu vaší kočky. Tento test je dražší než Orivet, ale je levnější než Breed + Health Basepaws.

Pokud se primárně zajímáte o složení plemene vaší kočky, bude test Basepaws tou nejlepší volbou.

Jaký je proces testování DNA pro kočky?

Nezáleží na tom, jaký test si vyberete, testování genetického kódu vaší kočky je snadné. Test si můžete objednat online od Amazonu, Chewyho nebo jiného online prodejce.

Po příchodu testovací soupravy DNA použijete poskytnutý výtěr ke sběru vzorku z DNA vaší kočky. Všechno, co vyžaduje, je otřesit jejich vnitřní tvář na několik sekund. Poté zajistěte lícní výtěr do DNA vaší kočky a pošlete jej zpět společnosti.

Basepaws vezme vzorek a pošle jej do své laboratoře v Los Angeles. Poté extrahují genetické informace vaší kočky. Posloubí DNA a poté pro vás sestavují zprávu, která obsahuje informace o genovém profilu vaší kočky.

Laboratoř obvykle poskytne výsledky testu Basepaws do čtyř až šesti týdnů.

BasePaws, Orivet a Optimal Selection vám umožňují přihlásit se ke svému účtu, zobrazit své výsledky a vytvořit si vlastní heslo. Každá společnost poskytuje aktualizace, pokud má nové informace nebo výzkum.

Plemeno vaší kočky a test DNA na kočky

Většina testů DNA CAT dostupných na trhu neposkytuje informace o plemeni nebo předcích koček, na rozdíl od psích testů DNA.

Basepaws, jak jsme diskutovali, je jednou z mála společností, které mohou tuto schopnost nabídnout. Basepaws poskytne informace o genetickém zdraví vaší kočky a dalších relevantních podrobnostech.

Analýza plemen: Tím se ukazuje pár chromozomů vaší kočky s oblastmi genetické podobnosti s jinými skupinami plemene.

Index divokých koček: Tento graf ukazuje genetickou podobnost vaší kočky s divokými kočkami

Plánová kočička: Tato stránka poskytuje více informací o různých plemenech koček, která tvoří dědictví vaší kočky a jejich osobnosti

Je náročné zjistit, zda má kočka siama nebo barmské.

Kočky naopak mají komplikovanější původ než psi. Byli chováni, aby plnili konkrétní úkoly po tisíce po tisíce let.

Většina plemen koček je mladší 100 let a ty, které byly chovány, byly vybrány na základě jejich vzhledu. Je náročné identifikovat plemeno genetického make -upu kočky, pokud neexistuje žádný zavedený a jasný původ.

To neznamená, že se nemůžete poučit z BasePaws nebo jakéhokoli testu, který poskytuje informace o plemeni. Prostě to není dokonalá věda.

DNA a zdraví vaší kočky

Již jsme diskutovali o tom, že testování DNA CAT je pravděpodobnější, že se zaměří na zdraví, zejména u chovatelů. Je důležité plně pochopit, co testování DNA může odhalit o zdraví vaší kočky.

Tyto testy DNA se používají k detekci určitých zdravotních markerů, které mohou být spojeny s onemocněním koček. Tyto genetické mutace mohou vést k určitým onemocněním. Test vám řekne, zda má vaše kočka některá z nich.

Tyto testy hledají běžná genetická onemocnění, jako je polycystické onemocnění ledvin (PKD), obvykle se vyskytující v perských kočkách, nebo hypertrofická kardiomyopatie [HCM], která je často vidět u Ragdolls.

Tyto testy neagnostikují vaši kočku onemocnění. Rovněž neprokazují, že by se nevyvíjely žádné z těchto nemocí.

Tyto testy DNA, stejně jako u lidí, lze také použít k prevenci problémů, zejména pokud plánujete chov kočky. Tyto testy DNA lze použítD Pomůže vám naplánovat zdraví vaší kočky. Měli byste však vždy poradit se svým veterinárním lékařem o svých výsledcích.

Potřebujete vyzkoušet genetickou DNA své kočky?

Technologie pro testování DNA CAT je stále v plenkách a neustále se zlepšuje. Pokud vás zajímá, jestli stojí za to otestovat DNA vaší kočky, tady je odpověď. Odpovědi byste se mohli podívat online.

Zatímco některé testy DNA CAT jsou drahé, většina online recenzí je pozitivní. Basepaws byl také uveden v několika publikacích, včetně kabelových a kouzla. Spisovatelé sdíleli své zkušenosti s testy.

I když možná nebudete moci identifikovat přesná plemena předků vaší kočky se 100% jistotou, dozvíte se více o kočičí DNA a získáte nějaké zajímavé informace o svém chlupatém příteli. Není to podstata být rodičem koček?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post