Proč je cvičení mého domácího psa mnohem důležitější než trénink

odborný instruktoři psí fitness pro ps

Více než jeden mi řekl, že můj Weimaraner Remy by měl potřebovat pouze 20 až 30 minut cvičení denně (ha! Skvělý!), Stejně jako se musím soustředit na trénink techniky, Impulse Manage i na hračky puzzle.

To vše jsou vynikající návrhy, ale pro mnoho psů jsem velmi na prvním místě. Obzvláště vysoký pohon, pracující pes, jako je Remy.

Remy je domácí mazlíček, ale pochází z řady psů chovaných pro vážný lov i vytrvalost.

Jakmile vstaneme ráno, jdeme.

A několikrát týdně buď běžíme, zamířte do pet Dog Park nebo túra. Pravidelně pracujeme na tréninku poslušnosti, chodíme každý den, bez ohledu na to.

Školení i politiky, jakož i řízení impulsů, jakož i socializace jsou důležité, ale cvičení je pro největší část psů největší rozdíl.

Když jsem využil dobrovolníka, abych přivedl útočiště psů na adopční akce, potěšilo jsem se při řešení mnoha „náročných“ psů se špatnou reputací. Vždy se pro mě chovali dobře, ne protože jsem pozoruhodný trenér, protože jsem je vzal před událostí, že jsem běžel ideální!

Tito psi nevykazovali žádný náznak dovedností poslušnosti, ale mohli se chovat na veřejnosti, protože měli možnost zbavit se určité úzkosti i energie. Neřeknu je spustit je k vyčerpání, naznačuji, že s nimi běžím po dobu 30 minut.

Když jsme žili v San Diegu, vzal jsem Remy do země 4. července. Musel jsem vidět svůj cvičební přístup v akci.

Strávili jsme týden s domácností na jejich ranči a tábořením v horách. Remy musel být většinu času na vodítku. Vyrazili jsme na 10 mil, stejně jako musel běžet a hrát si s ostatními psy. Jednoduše musí být domácím psem bez omezení našeho normálního (v té době) městského života.

Jakmile odstraníte veškerou další energii od mého psa, je to jiný člověk. Uklidnit. Ležérní. Nepřiškává, neskočí ani neběhne.

Jako venkovský pes Remy posedlý nejedl špínu nebo kousky odpadků ani se nepokusil vyzvednout skály, jako by vystupoval v San Diegu. Dobrovolně vzal zdřímnutí ven a dokonce se postavil do postele tím, že ustoupil do své otevřené chovatelské stanice.

Rozdíl byl neuvěřitelný. Skutečná postava mého psa se konečně objevila.

“Ano, jsem skvělý pes,” řekl mi. “Chci být s tebou. Nejsem tak statečný, jak předstírám. Nejsem moc asertivní. Jen nechápu přesně, jak řídit svou energii. “

Remy byl samozřejmě také opotřebován z uspokojení nových lidí i psů plus všech nových památek, pachů i zážitků. Měl skvělé mentální cvičení.

Ale možná byste mohli vidět energetický kop kolem něj po pouhém odpoledním vodítku – Freedom, jak běžet, když si přál, vydělat možnosti a být jen Weimaranerem.

A pak jsme se vrátili do města se všemi omezeními metropolitního života a také jsem hledal metody, jak pokračovat v této flexibilitě pro svého psa – více cvičení, méně hranic.

Dokonce jsem vychladil svá pravidla.

Záleží na tom, jestli můj domácí pes chodí na těsném patě? Spíš ne. Záleží na tom, jestli sedí úplně přede mnou, když je volán? Ani náhodou.

Ale bude se držet poblíž mě a netékat? Bude platit úrok, když uvedu jeho jméno? Zabraňuje konfliktu s jinými psy? Může se zvládnout v nových situacích?

Možná to jsou nápady na školení, na kterých záleží hodně bez ohledu na to, kde žijeme.

A věřte mi, že jsem všechno o tréninku. Celý tento web je hlavně o výcviku domácích psů!

Snažím se jen tvrdit, že možnost často je mnohem snazší, než to děláme.

Odstraňte úzkost i energii a také odstraníte problémy s chováním.

Někdy je to samozřejmě mnohem komplikovanější. Často to není.

Unavený domácí pes může nebo nemusí být velkým psem, ale on bude mít mnohem snazší čas, aby byl sám.

To je vše, co opravdu hledám. Jen nechám své psy být psi.

Máte podobnou techniku ​​pro cvičení i školení?

Nebo to vidíte jinak?

Dovolte mi pochopit v komentářích.

-Lindsay

AKTUALIZACE: Od té doby, co bylo toto publikování napsáno, můj domácí pes Remy trénoval pro běh na dlouhou vzdálenost. Je to mnohem šťastnější domácí pes, když objevil svou skutečnou práci. Je to hodně jako jeho verze „country-pes“, kterou jsem popsal v tomto příspěvku.

2. aktualizace: Přenesli jsme se na mnohem více venkova jsouA stejně jako je to mnohem lepší pro Remy i já!

Poděkujte také za podporu toho Mutta na Patreonu.

Související příspěvky:

Jak online s hyper mazlíčkem v bytě

Uvedení práce: Jakýkoli typ domácího psa může být velkým psem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post