Jak zůstat zdravý během chřipky i chladné sezóny

s chřipkovou sezónou na nás, všichni hledáme metody, jak zůstat zdravý. Letos se mnoho z nás obzvláště obává od prasečí chřipky H1N1. Je těžké pochopit, které informace jsou jen mediální humbuk, a také které informace jsou založeny na pravdě a také lze důvěřovat. Nabízím dodržování návrhů, které vám pomohou navigovat v sezóně chřipky s vaším zdravím, stejně jako váš zdravý rozum.

Očkování nebo ne?

Za prvé, nepropadejte paniku, bez ohledu na to, co vám média říkají. Lidstvo se s chřipkou zabývalo nespočet let. Modifikace virů chřipky od sezóny do sezóny, stejně jako vakcína proti chřipce může být vyžadována a dokonce i pro některé lidi efektivní, mějte na paměti, že vakcína proti chřipce této sezóny je založena na loňském viru a nemusí nabízet úplnou ochranu. Nová vakcína proti H1N1 byla navíc uvedena na trh mnohem rychleji než vakcíny minulosti a dosud neexistují žádné informace o budoucích dlouhodobých vedlejších účincích. Rozhodnutí o tom, zda se očkovat, by mělo být soukromým rozhodnutím a také vzít své zdraví a wellness historii kromě nebezpečí, že bude v úvahu expozice. I když by váš lékař měl být vždy vaším nejvyšším zdrojem informací o zdraví a wellness, mějte na paměti, že ne všichni lékaři se zabývají holistickým pohledem, pokud se týká preventivního zdraví a péče o zdraví. Udělejte si domácí úkoly a také se vzdělávejte.

Selský rozum

Opatření zdravého rozumu proti chřipce se v průběhu let nezměnila. Pravidelné mytí rukou je stále nejlepší preventivní stanovení proti chřipce kromě nachlazení. Nezahrnujte však své peníze na antimikrobiální i antibakteriální mýdla – nepracují proti virům a nenabízejí žádnou přidanou hodnotu přes mýdlo i vodu. Ve skutečnosti mohou přispět k šíření rezistentních bakterií. Nedotýkejte se svého obchodu, pokud jste si jen omyli ruce – je to přímá cesta pro viry, aby se dostali do respiračního traktu. Zatím je to typická moudrost, že virus H1N1 je ve vzduchu, takže poslouchejte, co vás maminka naučila: zakryjte ústa při kašli a kýchání a také zahodí využité tkáně – nenechávejte je pro někoho jiného nabídnout s.

Zvyšte svůj imunitní systém

Vezměte si skvělý multi-vitamin. Proveďte výzkumnou studii a také se ujistěte, že značka, kterou berete, má skvělou biologickou dostupnost. Mnoho značek obchodů s potravinami tento požadavek nesplňuje.

Vezměte si další vitamín C. I běžně beru 1000 mg denně, stejně jako to zdvojnásobím nebo trojnásobím, když jsem byl vystaven někomu, kdo je nemocný.

Popíjejte teplé tekutiny. Popíjení horkého čaje může vaše ústa nepřátelská pro mikroby a také snižovat nebezpečí onemocnění, i když jste byli vystaveni. Klouchnutí teplou slanou vodou může mít přesně stejný účinek.
Použijte netti hrnec (nosní fyziologický roztok) rutinně k propláchnutí vašich dutin dříve, než mají mikroby možnost dostat se do vašeho systému.

Vyvarujte se promotorů zánětu, jako je cukr, alkohol a tabák.

Optimalizujte hladiny vitamínu D. Obecně platí, že čím mnohem ideálnější hladiny vitamínu D, tím méně jsou vaše možnosti dostat chřipku nebo nachlazení. V ideálním případě byste měli nechat otestovat hladinu vitamínu D, ale pokud jste online na severní polokouli a nechcete jít po testování, profesionálové mají pocit, že je bez rizika, že je bez rizika, že si vezme nejméně 1000-2000 IU vitamínu D Během zimních sezóny měsíce.

Podpořte svou střevní flóru probiotiky. Může se zdát divné, že zdraví a wellness vašeho střevního traktu mají co do konce s chřipkou a chladnou prevencí, ale ve střevě začíná mnoho zánětů, což zase ovlivňuje váš imunitní systém.

Dostat dostatečný spánek. Toto je jedna z nejlepších metod, jak udržet váš imunitní systém odpočívající i zdravý.

Cvičit pravidělně. Ještě mnohem lépe, cvičte venku.

Poslouchejte své tělo. Všichni z nás dostávají brzy varovací náznaky, když se chystáme zachytit chladno nebo sestoupit s chřipkou. Pro některé to může být lechta v krku, pro jiné mírné bolesti břicha, nevolnost nebo snadné, že „prostě není v pořádku“. Kousekněte se teplou slanou vodou, využijte hrnec Neti, posílejte vitamín C i doplnění D a také si odpočiňte. V některých případech může něco tak snadného, ​​jako je zpomalení, zvýšit náš imunitní systém dostatečný k tomu, aby v raných stádiích odvrátil chladno nebo chřipku.

Udržovat pozitivní přístup. Pokud se neustále zajímáte o onemocnění, možnosti jsou, onemocníte. Fotografie se zdraví se silným imunitním systémem a nezůstávejte přilepeni ke zprávám o vypuknutí chřipky a pandemie.

H1N1, stejně jako vaše domácí zvířata

Většina majitelů domácích zvířat se obává, zda se jejich zvířata mohou stahovat prasečí chřipkou H1N1. Protože se jedná o vyvíjející se příběh, v této fázi není možné mít na tuto otázku opravdu nebo žádnou odpověď. Zatím se objevily zprávy o fretek anull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post