Eutanasia: Být s vaší kočkou, nebo ne?

Rozhodnutí o tom, zda a kdy je čas ideální pro eutanazii, je jednou z nejtěžších věcí, které kočičí strážci kdy projdou. Dříve jsem psal o tom, co může pomoci kočičímu Guardian učinit toto tvrdé rozhodnutí. Když jste se však rozhodli, stále je třeba zvážit mnohem více věcí.

Jeden je umístění. Jsem pevným obhájcem v Eutanasii House. Vždycky jsem šokován, když od svých návštěvníků slyším, že až do doby, než se nezjistili Buckleyho příběh, neměli žádný koncept, že by měl být mazlíčkem eutanizovaný v domě dokonce možností. Existuje jen málo veterinárních lékařů, kteří nabízejí Eutanazii House. Ti, kteří obvykle nepodporují skutečnost, však někteří přijdou na váš dům, když se zeptá. Veterináři HouseCall mohou být skvělou volbou pro euthanasias v domácnosti. Adresář Eutanasia v domácnosti vám může pomoci najít veterináře, který ve vaší oblasti vystupuje v Eutanasii v domě.

Dalším rozhodnutím, které budete vyžadovat učinit, je to, zda chcete být se svou kočičí během eutanazie, nebo zda prostě nemůžete vydržet, abyste viděli poslední okamžik procházející kočky. Jedná se o extrémně osobní rozhodnutí a také neexistuje ideální nebo nesprávná odpověď. Měl jsem štěstí, že jsem byl na konci se všemi svými kočkami. Všichni zemřeli v mých náručí, stejně jako si nedokážu představit, že jsem s nimi nebyl během těchto posledních okamžiků. Rovněž však chápu, proč by kočičí strážce nechtěl být přítomen.

Věřím, že pochopení toho, co lze očekávat během eutanazie, může pomoci kočičům, aby si vybrali, zda chtějí být přítomni, nebo zda by raději uvedli své velké byty dříve, než veterinář poskytne konečnou injekci.

Co se děje během eutanazie

Pokud je eutanazie provedena ideálním způsobem, může to být mírumilovný, stejně jako často krásný zážitek. Bohužel, ne všichni veterináři jsou v tomto úkolu skvělé, a také není nic víc znepokojujícího pro kočičí strážce, než aby si vyznamenané kočičí poslední okamžiky byly bojem spíše než jemnou smrt, kterou musí být.

Pro mnoho koček je jít do veterinářů stresující zážitek, což je ještě jeden důvod, proč se zasazuji v Eutanasiasu v domácnosti. Bez ohledu na to, zda je eutanázie prováděna ve vašem domě nebo v kanceláři vašeho veterináře, je užitečné pochopit, co se během eutanazie děje.

Normálně je možnost eutanazie injikována do žíly nohou, často s katétrem, který je vložen do žíly. To bude vyžadovat, aby kočičí byla omezena, stejně jako pro mnoho koček, bude to stresující. V nákupu, který usnadňuje umístění katétru, musí veterinář nejprve nejprve poskytnout sedativní injekci subkutánně (pod kůží.) Mnoho koček bude tento typ injekce tolerovat mnohem lépe než intravenózní. Sedativ umožní kočičímu tiše spánku. Když kočka spí, veterinární lékař poskytne konečnou injekci do žíly. V závislosti na stavu kočky v této fázi však může být obtížné objevit životaschopnou žílu nohou a někdy je konečná injekce poskytována do břicha nebo srdce. To není pro kočku nepříjemné. U injekcí břicha může trvat až 20 minut, než srdce kočky přestane bít. Injekce srdce zastaví srdce téměř okamžitě.

Jakmile je uvedena konečná injekce, kočičí bude normálně trvat hlubší než typický dech a obvykle do šesti až dvanácti sekund se kulhá a do toho, co vypadá jako hluboký spánek. Veterinární lékař vaší kočky umístí jeho stetoskop na srdce vaší kočky, aby potvrdil, že se srdce kočky zastavilo. V některých případech můžete vidět, co se chápe jako „agonální dýchání“, řada náhlých křečových dechů. To může být nesmírně znepokojivé svědky, avšak váš kočičí je v tomto okamžiku v bezvědomí a nebude cítit žádný druh bolesti.

Co se děje po eutanázii

Uspořádání těla vaší kočky musí být učiněna před eutanázií. Bez ohledu na to, zda si vyberete pohřeb nebo kremaci, pokud jste si vybrali být s kočičím během eutanazie, ujistěte se, že váš veterinář vám umožní být hodně času být s tělem vaší kočky, abyste si mohli své konečné sbohem uvést sami tempo.

Být si vědom toho, co se na těle fyzicky po smrti, může pomoci tentokrát kolem klidného než zoufalého zážitku. Pokud váš veterinář okamžitě nezavřel oči vaší kočky poté, co zemřela, její oči mohou zůstat otevřené. Tělesné tekutiny i plyn mohou uniknout, takže buďte připraveni, pokud chcete držet kočku, a také ji zabalit do přikrývky nebo ručníku. Krevní tónovaná tekutina může uniknout z nosu nebo úst vaší kočky. Tělo vaší kočky pomalu skončí chladnější i tužší.

Během mých let práce na veterinárních klinikách. Slyšel jsem mnohem více lidí, kteří uvádějí, že litovali, že nebyli se svým mazlíčkem během posledních okamžiků, než lidé, kteří byli přítomninullnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post